معرفی پنج نرم افزار راهنمای توریست و ایرانگردی
دیگر کتابهای راهنمای سفر را کنار بگذارید. فاصله رسیدن به مقصد، یک اشاره انگشت است. این روز ها دور دور برنامه های کاربردی اندروید و ویندوزفون است! به خصوص اندروید! امروزه برنامه ها یا اپلیکیشن (application) های مختلفی در موضوعات متنوعی ساخته شده اند که آشنایی با آنها یکی از نیازهای ضروری روزمره شده است!
از میان نرمافزارهایی که تاکنون برای سفر و گردشگری ساخته شدهاند، نرمافزارهایی نیز وجود دارند که هدفشان معرفی ایران به توریستهای خارجی است. ابزارهایی که به معرفی مکانهای تاریخی، گردشگری، تفریحی و دیدنی ایران پرداخته و علاوه بر آن، نقشه راه و دیگر اطلاعات مفید را در اختیار توریست قرار میدهد. شاید برای خود ما نیز جالب باشد که بدانیم از دید یک نرمافزار (که غالبا توسط شرکتهای خارجی ساخته شده است)، کشور ما چه مکانهای دیدنیای دارد. بدیهی است اطلاعات این نرمافزارها برای خود ما نیز مفید خواهد بود.
۱. نرمافزار راهنمای سفر به ایران توسط Triposo
قیمت: رایگان
قابل نصب: اندروید و آیاواس
تاریخ، جغرافیا و تمدن تمام آن چیزی است که یک توریست به دنبال کشف آن است. ابنای تاریخی، مساجد، بازارها، کوهها، دشتها و دانستنیهای بسیارِ دیگر درباره ایران در این ابزار کوچک نهفته است. از جمله اطلاعات مفید این نرمافزار عبارت است از:
– مکانهای دیدنی هر شهر به همراه یادبودها
– معرفی رستورانهای خوب و غذاخوریها
– نقشه آفلاین ایران به همراه نقشه شهرهای مهم
– کتابچهای متشکل از عبارات مفید فارسی
– اطلاعات تاریخی مفصل در مورد ایران
این نرم افزار تاکنون ۲۵۰۰۰ مقصد را شامل می شود و ۶ میلیون مسافر از آن استفاده کرده اند برای اطلاعات اصلی اینجا کلیک کنید. شما با انتخاب مقصد مورد نظرتان و کلیک بر روی جستجو اطلاعات مقصد مورد نظر را دانلود می کنید و سپس می توانید از کلیه اطلاعات ثبت شده در مورد مقصد موردنظرتان استفاده نمایید.
این نرمافزار به صورت رایگان عرضه شده است و جالب اینکه کاملا آفلاین و بدون نیاز به اینترنت است. طبق آنچه وبسایت نرمافزار ادعا میکند، این نرمافزار، محتوای خود را از سرویسهایی نظیر Wikitravel، Wikipedia، World۶۶ و Openstreetmap دریافت کرده است که همه آنها در زمینه سفر و گردشگری شاخص هستند و البته اطلاعاتشان را به طور رایگان در اختیار علاقهمندان قرار میدهند.
۲. سفر به ایران با Travel Iran
قیمت: رایگان
قابل نصب: اندروید و آیاواس
این ابزار کوچک نیز به منظور راهنمایی توریستها ساخته شده است و حاوی اخبار و اطلاعات مفید در مورد ایران است. همچنین عکسها و ویدیوهایی را نیز به منظور آشنایی هر چه بیشتر در اختیار توریستها قرار میدهد.
۳. نقشه ایران و بیشتر از آن در Iran Offline Map
قیمت: ۰. ۹۹ دلار
قابل نصب: اندروید
این نرمافزار علاوه بر نقشه آفلاین ایران با زوم ۱۷ برابر، دارای اطلاعات مفیدی نظیر مکانهای جذاب (Point of Interest) نیز هست و برای مکانهای توریستی و جذاب، اطلاعاتی را از ویکیپدیا در اختیار خواننده قرار میدهد. قابلیت جستجو در میان آدرسها و قطبنما از دیگر امکانات این نرمافزار است.
۴. نقشه گوگل Google Maps
قیمت: رایگان
قابل نصب: اندروید، آیاواس، ویندوز فون
دیگر بر همه واضح و مبرهن است که در دنیای تکنولوژی اطلاعات، جایی نمانده که گوگل در آن ورود نکرده باشد. نقشه گوگل یکی از محبوبترین ابزارهای نقشه برای آیاواس و اندروید است که علاوه بر اطلاعات نقشه، اطلاعات مفید جاذبههای توریستی را نیز به کاربر ارائه میکند. علاوه بر این نظرات و امتیازات کاربران خود را نیز برای هر مکان، به بیننده نشان میدهد. به عنوان مثال اگر یک تورسیت تصمیم دارد هتل خاصی را در شهر یزد رزرو کنید، میتواند نظر دیگر اعضای گوگل را (اعم از ایرانی و خارجی) در مورد آن هتل بداند.
این نرمافزار یک عیب دارد و آن هم نیاز به اینترنت است. البته برای استفاده از نقشه میتوان نقشه را از قبل لود کرده و در زمان سفر از آن به صورت آفلاین استفاده کرد. بدین صورت که مکان مورد نظر را در نقشه باز کرده و در قسمت جستجو، عبارت OK Maps را وارد کنید. در نتیجه نقشه مورد نظر دانلود شده و بدون استفاده از اینترنت نیز قابل مشاهده است. اما امکانات جستجو بدون استفاده از اینترنت امکانپذیر نیست.
۵. Iran
قیمت: رایگان
قابل نصب: ویندوز فون
از میان نرمافزارهایی که تا به اینجا معرفی شدند، همه توسط شرکتهای خارجی ساخته شدند. اما در پایان نرمافزاری را به شما معرفی میکنیم که توسط یک ایرانی نوشته شده است. پوریا حسنوند این نرمافزار را به صورت دوزبانه برای ویندوز فون آماده کرده است که در آن اطلاعات شهرهای ایران قرار داده شده است. البته به گفته خود سازنده نرمافزار و کاربران، این اطلاعات نیاز به تکمیل دارد اما جای بسی خرسندی است که یک ایرانی دست به چنین کار ارزندهای زده است. طبق گفته سازنده، قرار است در نسخههای بعدی نرمافزار اطلاعات تکمیلی نظیر جاذبههای طبیعی، گردشگری و تاریخی هر شهر به همراه تصاویر و نظرات کاربران قرار داده شود.
علاوه بر نرمافزارهایی که تا کنون معرفی شدند، نرمافزارهای مفید دیگری نیز در بازار آیاواس و اندروید و ویندوز فون هستند که کاربردهای مشابه دارند نظیر Sygic GPS Navigation، Navigator Iran GPS که دیگر به معرفی آنها نمیپردازیم. امید است که روزی نرمافزارهای ایرانی نیز بتوانند در این میان جا خوش کنند تا به بهترین شکل، معرف ایران عزیز به علاقهمندان باشند.
منبع سایت کتاب اول